בשנים האחרונות צברו סמי הפיצוציות פופולריות עצומה, בקרב קטינים ובגירים כאחד. מדובר בסמים מסונתזים שיוצרו במעבדות פרטיות בדר"כ, ונצרכים באמצעות עישון ("נייס גאי", "מבסוטון" וכו') או בליעה ו/או הסנפה ("חגיגת" ודומיו). הרשויות עמדו חסרות אונים במשך זמן רב, שכן היצרנים שינו כל פעם מרכיב אחד בהרכב הכימי של הסמים וכך יצרו נגזרת חדשה שלא הוכנסה לחוק, עד שנחקק סעיף גג אשר מוציא את החומר הפעיל בחגיגת, למשל –קאתינון– מחוץ לחוק, כולל כל נגזרת כימית שלו.
הודעה תשס"ה-2004 ת"ט תשס"ו-2006 הודעה תש"ע-2010 הודעה תשע"ב-2012 הודעה תשע"ג-2013
3א. קאתינון-Cathinone – לרבות האיזומרים והנגזרות המבניות של חומר זה, אלא אם כן מועטו במפורש. כיום החוק שמסדיר את המאבק בסמי הפיצוציות נקרא "חוק המאבק בתופעת השימוש בחומרים מסכנים התשע"ג 2013". מדובר בחוק חדש יחסית, שמטרתו להתמודד בתופעת סמי הפיצוציות.
עו"ד רן תגר טיפל במקרה של לקוח בעל עבר פלילי עם מאסר על תנאי המרחף מעל ראשו, אשר נתפס מוכר לשוטרת סמויה סם מסוג "נייס גאי". משנקרא לעצור, ברח מהשוטרת ומהבלשים שתצפתו על המכירה, פעולה שהחמירה את מצבו מול הרשויות. כעבור מספר ימים במהלכם ירד למחתרת, הסגיר את עצמו למשטרה הלקוח באמצעות עו"ד רן תגר. כנגד הלקוח הוגש כתב אישום בגין סחר בחומרים מסכנים וכן בגין הפרעה לשוטר במילוי תפקידו (הבריחה והירידה למחתרת) ולכן ביקשה התביעה לעצור את הלקוח עד תום ההליכים המשפטיים נגדו. עו"ד רן תגר שכנע את בית המשפט לשחררו למעצר בית, וכך היה.