אחד מהתחומים היותר מורכבים במשפט הפלילי הינו עבירת אלימות במשפחה. מדובר ברוב המקרים בעבירות שמבצע הבעל נגד בת זוגו. יחד עם זאת, בכל מקרה בו קיים עימות או סכסוך בין בני זוג- גם אם אינם נשואים- יסווג המקרה במשטרה כעבירת אלמ"ב (אלימות במשפחה). המחוקק ובתי המשפט מכירים באלימות המופעלת כנגד בת/בן הזוג שאינה בהכרח פיזית, כך למשל, אלימות מילולית כגון איומים, אלימות נפשית כגון השפלות, וכן הטרדות, עיקוב, שליטה על כספים, בידוד מהחברה וכיו"ב.
בשל הרגישות הטבעית הקיימת בסכסוכים משפחתיים, בתי המשפט ומשטרת ישראל לא פעם ניצבים אל מול דילמה לא פשוטה בכלל. תלונות על אלימות בתוך המשפחה מטופלות במחלקת אלמ"ב בכל תחנת משטרה.
הקושי נעוץ בעובדה שכל זוג מתווכח ואין זה נדיר שבמהלך אותו וויכוח אחד מבני הזוג מרים את הקול. לעיתים בן הזוג השני מרגיש מעט מפוחד ומאוים ומיד מפורש הדבר לאיום או אלימות הגוררת מיד את בן הזוג להתלונן במשטרה ולהביא למעצרו של בן הזוג.
מאחר והמשטרה חוששת שמא יקרה הגרוע מכל, קרי, רצח בת הזוג, היא אינה לוקחת סיכונים מיותרים ולרוב היא עוצרת את בן הזוג התוקפן כדי "לקרר" את המצב, ואז יוכלו לבחון האם מדובר באלימות מתמשכת והאם מדובר בבעל מכה סדרתי, או שמא האישה פירשה לא נכון את הסיטואציה ומיד מיהרה להתלונן שעה שהרמת הקול הייתה רגעית וללא כל אלמנט אלימות שהוא.
קושי נוסף, אשר לעיתים משנה את כל התמונה הראייתית בתיק החקירה, הוא שאין עדים למקרה, ואז אנו מצויים בסיטואציה של גרסה אל מול גרסה.
כמו כן, לא פעם מגלים במשטרה כי בני הזוג נמצאים במשבר זוגי המוביל לגירושין, ולכן מוגשות תלונות על אלימות המופעלת גם נגד הילדים המשותפים, וזאת כדי ליצור "יתרון" משמעותי בכל הנוגע למשמורת של ההורה על הילד או ככלי נקמה ומיקוח על רכוש משותף.
ויודגש – כמובן שבמקרה בו קיימות ראיות נוספות מלבד גרסת המתלונן/נת, למשל חבלות או עדות לפגיעה אחרת (פגיעה מינית למשל), גרסת המתלונן/נת עדיפה. אולם אל תטעו. לא פעם נתקלנו במשרדינו באישה שחבלה בעצמה או שיקרה לגבי התנהגותו של בן זוגה המכה לכאורה, ולבסוף לאחר חקירה נוספת ובחינת הפרטים נתגלה כי המציאות הייתה רחוקה מתלונת בן/בת-הזוג.
יחד עם זאת, חוקרי המשטרה עומדים לא פעם תחת ביקורת ציבורית על שחרור בני זוג אלימים שלבסוף רצחו את בנות זוגן לאחר ששוחררו. לכן, לחוקרים יש סל סמכויות כגון הרחקה מבן/בת הזוג ומהעיר בה הם מתגוררים.
במקרים חמורים שבהם מתגלה מסכת התעללות או אלימות קשה שהופנתה כלפי בן/בת הזוג, בן הזוג המכה ייעצר, יוגש נגדו כתב אישום וברוב המקרים תוגש גם בקשה למעצר עד תום ההליכים.
ישנם מקרים רבים בהם האלימות מצד בן/בת הזוג התבטאה במעשה יחיד וחד פעמי ללא פגיעה פיזית במתלוננת, או שמדובר בבן זוג שנעדר עבר פלילי והינו נורמטיבי. בנסיבות מסוימות, ולרוב לאחר תקופה בה לא היו תלונות נוספות ובני הזוג ניגשו לטיפול, התיק כנגד בן הזוג המכה נסגר או שהתביעה מסכימה לסיים את ההליך הפלילי גם ללא הרשעה.
משרד עו"ד רן תגר מתמחה בייצוג ובייעוץ בעבירות האלימות השונות, לרבות עבירות אלימות במשפחה, וצבר שורת הצלחות בתחום זה.
עו"ד רן תגר ישתמש בכל הידע והניסיון שרכש על מנת למזער את הנזק שנגרם, בין אם ע"י ניהול מו"מ עם גורמי התביעה לצורך השגת הסדר טיעון מקל, ובין אם באמצעות ניהול הוכחות עד לפסק הדין המזכה.
התקשרו כעת לצורך קבלת ייעוץ ראשוני ותיאום פגישה: נייד 050-7441415, משרד 072-2435333